NNyheter

Nyheter

 
 
 
t

13.09.10

Igår begynte en ny æra i hjemmesiden her i huset. Nerogutten tok sitt 2. cert og både 2 og 4 beinte var overlykkelige:))

Stor takk til Bente Løseth som handlet Nerogutten for oss:))

_______________________________________________

21.02.10 tok vi farvel med verdens beste venn - Cæsar. Takk for alt gutten min. Du er og blir dypt savnet. Det har tatt meg mange måneder å komme dit at jeg klarer å skrive noe om deg på hjemmesiden. Fortsatt renner det en tåre når jeg tenker på deg. Du var den mest fantastiske voffsen noen kunne tenke seg. Ord kan ikke beskrive de sporene du har satt etter deg både hos meg og hos alle dem som ble kjent med deg. Du var tvers igjennom en vakker sjel...sta:), lydig, snill, rampete, tenkende, impulsiv, aktiv, glad, sur ( når vi ikke gjorde som du sa), smilende, lekende, lykkelig, stolt, øm, kjærlig, omsorgsfull, hoppende, løpende, sen som en snegle når du ikke ville, ung og spretten som en fole når det var tur på gang, du elsket å bade, leke med pinner (les trær), baller-selvom ikke lammene ville være med deg å leke, eller du synes onkel Andrè sin basketball var noe herk...han kunne jo bare prøve selv å ha den svære greien der i munnen . Du måtte alltid ha noe i munnen når du løp. Husker enda da du løp rundt i hagen til mormor og morfar med Amalie sin lekebøtte i munnen. Du holdt i hanken og løp og løp. Bøtten slo deg i hodet for hvert sprang, men du gliste fra øre til øre. Du stod på skateboard, du nektet å spise, men da Nerogutten kom i hus begynte selv du å spise:)) Når det var tisper med løpetid så kjente du din besøkstid. Hudini var  kallenavnet ditt da. Du kom deg ut av strupelenker, seler, lukkete dører og vinduer som nesten var helt igjen.

Mest av alt var du en skikkelig koseklump. Du elsket å ligge i sofaen med meg. Din plass var bak rumpen min og brukte den gjerne til hodepute:))

Takk for alle minnene - Cæsar. Takk for at jeg fikk lov å "låne" deg i 12 fantastiske år. Elsker deg og savner deg gutten min.

01.02.10 Da var julen og årets første måned vel overstått:)) Guttene var veldig fornøyd når det kom snø:)) Brutus lurte litt på hva det var som kom ned fra himmelen, og prøvde først å spise så mye av det som mulig, men han ga fort opp:)) Kom bortimot 50 cm snø, så det var nok litt mye selv for han:)) Alle 3 stortrives ute nå når det er snø, og er veldig fornøyd med at snøen for en gang skyld har lagt siden helgen før jul. Må innrømme at vi på 2 bein også synes at det er kjekt:)

Knut og Brutus trener fortsatt lydighet. Brutus begynner å bli skikkelig flink, og målet er å delta i klasse 1 i løpet av året. Det begynner også å bli god fart på yngstemann. Nero er nok fortsatt raskest i svingene, men Brutus begynner virkelig å ta innpå. De elsker å ta ut på noen gode løpeturer innimellom trærne i skogen. Gjerne et par ganger i løpet av turen. Det er bare så en hører det knaker mellom trærne:))

Cæsar går ikke den lange turen som de to yngste gjør hver dag. Han får en kortere tur, men er storfornøyd med det. Han løper og koser seg. Han har også funnet ut at Brutus kan være ganske så gøy å ha drakamp med. De er nesten like tunge, så da er det kjekt:) Brutus er formann i Cæsar's fanklubb:)) Hele Brutus logrer når Cæsar bare gidder å se på han, og hvis han går bort til han så blir Brutus nesten i ekstase. Halen går ikke frem og tilbake, men rundt og rundt...hehe...skikkelig artig å se på.

Nero og Brutus er meldt på til DKK sin utstilling på Knudhule 23.6 og Verdensutstillingen 24.6. Vi gleder oss kjempe masse til å treffe Brutus sine oppdrettere igjen, og håper å få truffet noen av brødrene og søstrene hans. Mamma Dee-Dee og storesøster Na-Na får vi iallefall truffet:))

Nerogutten er noe for seg selv:) Han ser ut til å ha funnet roen på rollen som leder i flokken. Han er så flink så:)) I begynnelsen var det litt mye stress, men nå går alt så mye bedre:)) Nero synes også at det er kjekt å trene lydighet igjen. Han elsker å få ros!!! Han "prater" i vei, og forteller at nå synes han jammen at han har vært flink:)) Og det har han som oftest vært også:))

 

19.12.09 Hipp Hipp hurra:))) Brutus er 1 år idag!!! Han feirer bursdagen med å kose seg i nysnøen som daler ned:)) Gratulerer masse med 1 års dagen, lille venn:)) Nå er du jammen meg blitt stor gutt altså.)) Vi er kjempe masse glad i deg og veldig stolt av deg. Godgutten vår:))

13.12.09 Himmel og hav så fort tiden går. Syntes ikke det var så lenge siden vi oppdaterte hjemmesiden, men der tok jeg skammelig feil gitt:))

Litt nytt:

Cæsar har nesten sluttet å halte:)) Han er i fin form for å være en snart 12 år gammel gutt:)) Han har fortsatt glimt i øyet og er kjempe happy når han skal ut på tur. Ellers så tar han verden ganske så med ro. Han er pensjonist, og det må han jammen meg få lov til å være også:))

Nero har offisielt overtatt tronen som flokkens Alfadog. Han er kjempe stolt, men vi har en mistanke om at han syntes at det er mye jobb også...hehe... Etter nesten 1/2 år som nakenhund..hehe...så har gutten begynt å få pelsen skikkelig tilbake. Så vi regner med å komme sterkt tilbake i og rundt utstillingsringen til neste år.

Brutus - fyller snart 1 år, 19. desember. Han går på videregående kurs i lydighet, og er kjempe flink:)) Brutus er en rolig og behagelig type. Han er spesielt flink i stå og bli, ligg og bli og sitt og bli...hehe....der tror jeg nesten ikke det finnes noen som er bedre enn han. Men det betyr ikke at det ikke kan være futt og fart i den gutten også. Nero har lært han godt opp, og de to leker fortsatt veldig godt sammen. De løper og koser seg. Enten løper Brutus etter Nero eller så er det omvendt:))

Brutus har nå vært igjennom sin 1. pubertet. Det har gått over all forventning. Han tisset ikke ut alt han hadde lært når han begynte å løfte på foten, slik som en annen ung herremann her i huset gjorde ( er heldigvis kommet tilbake nå) :))

Brutus er utrolig glad i både Nero og Cæsar, men det er noe helt spesielt med Cæsar synes Brutus. Halen holder på å falle av når Cæsar er i nærheten. Halen går da ikke frem og tilbake, men rundt og rundt:))

Det var litt nytt herfra. Vi ønsker dere en riktig flott førjulstid. Husk...det blir jul uansett:))

17.9 Brutus har nå vært på sin 1. utstilling. NCKR sin utstilling i Sandnes.

Dommeren var: Ann Hassock fra England.

Bedømmelsen lød:
Excellent, good shoulders, good topline, plenty of heart room, moves well.

Han fikk 1. premie og 3. plass i sin klasse.

Vi er godt fornøyd med resultatet:)) Gleder oss til neste utstilling i november. Da er han junior, og skal stille for allround dommer. Det blir spennende.

Brutus har også løftet på foten for 1. gang denne helgen:)) Så nå er han jammen meg blitt stor gutt han også:))

Nero stilte både på NCKR og på NKK. På NCKR fikk han CK og på NKK ble han 4BHK. Gutten har funnet ut at halen kan man løfte høyt opp...hmmm...hehe...så det må vi trene på. Ellers så fikk han strålende kritikker begge dagene!! Veldig godt fornøyd med det. Og kjempe stolt av god guttene våre

25.8 Nå var det jammen lenge siden vi hadde oppdatert siden til guttene. Sommeren har vært fin og guttene har kost seg masse i hagen. Hagen er nå helt gjeret inn og de kan være ute så mye de vil:)) Nero og Brutus holder plenen godt nede med å løpe rundt. Noe som far i huset setter pris på:))

Cæsar halter noe fortsatt, men han tydlig ikke vondt lengre. Så litt halting på sine gamle dager må han få lov til. Han koser seg og går kortere turer med mor. Han er fortsatt en veldig livsglad hund, og hopper fint inn i bilen når vi skal kjøre for å gå tur i skogen.

Nero har valgt å ha sakte slipping av pels i år. Mulig han ikke har villet på utstilling...hehe... Han har vært på vei ned i pels i mange mange måneder, men vi skal stille han på NKK på Orre og NCKR i Sandnes. Så får vi ta det som utstillingstrening.

Brutus skal på sin 1. utstilling på NCKR i Sandnes. Det blir kjekt. Han er en STOR 8 måneder gammel gutt. Han er snill som dagen er lang, men kan også være en liten "lømmel" når han vil...:)) Vi liker hunder med litt vilje og pågangsmot. Det har vi nå 3 stykker av:))  Utrolig så forskjellige de kan være. Av og til skulle man ikke tro de var samme rase engang, men de er noe fantastiske hunder alle sammen. Vi er kjempe stolt av dem.

Vi har lagt ut noen bilder av guttene og videosnutter av Brutus og Nero som leker i hagen:)) Kos dere.

 

16.6 Da har Cæsar operert og tåen amputert. Nå er det bare å krysse fingre og det vi har for at operasjoen var vellykket og at gutten nå kan få gå skikkelig igjen. Operasjonen gikk fint og vi valgte å ikke gi han oppvåknings medisin, men la han våkne sakte men sikkert av seg selv. Han lå og sov noen timer i bilen, og etter endel overtaling så gikk han inn. Fikk i han litt vann og tatt på han krage. Slik det ser ut foreløpig så går det veldig bra. Veterinæren var også fornøyd med operasjonen. Nå håper mamma at godgutten snart kan få løpe rundt i hagen, som nå er ferdig inngjerdet. 

 

3.6 Lagt ut link til

2.6 Wow som tiden går når man har det kjekt med colliene sine:) Brutus vokser og vokser. Han er nå en stor gutt på 23 kg, 5 måneder gammel. Det er ingen tvil om at det er amerikaner i den gutten:) Han er en snill liten "lømmel" hehe...han er en skikkelig godgutt, men kan også være en skikkelig ramp når han finner det for godt. Han har nå tatt sine første svømmetak, om enn noe motvillig:)

Nero har vokst veldig på å få Brutus i hus. Han er blitt flink til å spise, og han har en kjempe selvtillit. Han synes fortsatt at Brutus er den søteste valpen i hele verden. Selvom Brutus nå er tyngre enn han selv:) De leker og koser seg.

Nå er vi snart ferdig med å gjerde inn hele eiendommen slik at guttene får en stoooooooooooor luftegård. Det skal bli deilig for dem. Gjerdet er 130 cm høyt, så vi håper at de ikke kommer seg over det.

Cæsar halter fortsatt endel på den ene fremfoten. Vi vurderer å amputere en tå, men vi er litt bekymret for narkose på en 11 år gammel hund. Cæsar er livsglad og kommer fortsatt løpende hver dag når vi skal gå tur i skogen:) Vi går litt kortere turer med han, og så får de to andre guttene heller en lengre tur senere eller så løper de og herjer i hagen:)

Vi ønsker dere alle en riktig flott sommer!!!! Kos dere med Colliene deres. Det skal iallefall vi:)

7.5 Gratulerer med 2 års dagen, Nero:)) Stor gutt!!! Vi er kjempe masse glad i deg, lille venn. Godgutten vår!!

Har lagt ut noen nye bilder og en video snutt(tar litt tid å laste opp) av guttene når de bader, og noen bilder av Brutus 4 måneder.

29.3 Lagt ut noen nye bilder av guttene på fotoalbummene deres, og skrevet litt på siden til Brutus.

24.3 Lørdag var vi på NKK utstilling på Knarvik. Vi hadde med oss Nero og Brutus. Brutus var med for sosial trening. Han var kjempe flink. Pep litt i begynnelsen inni utstillingsburet, men så la han seg til å sove. Når vi gikk rundt i salen med han så gikk han som en drøm og stor koste seg:) Knut stilte Nero. Før utstillingen så løp han litt i ringen med Nero. Nero falt 3 ganger og dermed var det gjort for vår del i utstillingsringen. Synd siden dommeren likte han så godt. Men jaja...øvelse gjør mester så vi skal nok få det til en annen gang.

10.3 Idag prøvde mor å få tatt noen bilder av Nero og Brutus, men det er ikke bare bare:) Voffsene var flinke nok de...det er mor som ikke er noe kamera ekspert:) Har lagt ut noen nye bilder både på Nero og Brutus sitt fotoalbum, og noen nye små videosnutter.

05.03 Idag har jeg lagt ut noen nye bilder av guttene i fotoalbumene deres. De er noen skikkelige godgutter hele gjengen. Nero og Brutus er det radar paret:) De koser seg, løper og lekesloss som bare det:) Cæsar lar dem bare få holde på, men det hender han er med å leker litt han også:) Brutus vokser og vokser. Ser ut til at han har bestemt seg for å vokse i høyden før han vokser i bredden. Jaja...noen må jo gjøre det også:) Cæsar vokste også slik, mens Nero vokste så jevnt at vi knapt la merke til at han vokste. Deilig at de er så forskjellige:)

24.2 HIPP HIPP HURRA!!!! Idag er Cæsar gutten blitt 11 år!!! Gratulerer med dagen, gutten min. Vi håper vi får gleden av å dele mange mange gode år med deg fortsatt!!! Du er mamma sin gull klump.

22.2 Idag har jeg lagt ut små video snutter av Nero gutten når han var liten:)

20.2 Idag har jeg laget til små video snutter av guttene mine.

Håper du vil like det:)

17.2 Lagt ut nye bilder av Nero og Brutus og laget nye fotoalbum til dem.

17.2 Igår var Brutus hos dyrlegen vår for 1. gang. Han fikk påfylling av kuren mot bendelorm. Han var så flink så, og sa ikke et pip når han ble stukket. Igår var vi på stranden med alle voffsene:) Det var kjekt kan du tro:) Han er en liten tøffing:) Nero og Cæsar er kjempe flinke med han. Spesielt Nero. Jeg tror Cæsar har bestemt at nå kan neste generasjon overta oppdragelsen:)) Et lite pip fra Brutus og Nero er der med en gang. En skikkelig flink storebror:))

Når vi våknet idag så var det kommet masse snø ute. Brutus stod nærmest til snø opp til magen. Men dette var gøy kan du tro. Han hoppet rundt som en kanin:)) Nero synes at Brutus var flink, for han prøvde å få han med seg til å løpe. Brutus var med et stykke, men Nero løp litt fort syntes han:)) De var så søte der de lekte i snøen:))

Brutus har aldri gått i trapper før, men det fikset han med første forsøk. Han hopper opp de tre trappe trinnene vi har for å komme inn, og logrer med halen:))

Nå er det frokost til for Brutus. Han er veldig flink til å spise. Nero ligger å ser på han når han spiser. Storebror passer på:)) Vi har noen fantastiske hunder. Vi er så stolt av dem alle sammen!!! 

16.2 Lagt ut bilder av Brutus og Nero

15.2 Da var endelig Brutus kommet i hus:) Vi har hatt en kjempe flott helg i Danmark. Tusen takk til Birgit og Erik ved Bijanti collies for den fantastiske gjestfriheten og oppvartningen vi har fått. Og ikke minst for at vi fikk lov til å overta Brutus:) Han er bare en skikkelig godklump:) Turen hjem fra Danmark har gått kjempe fint. Brutus var litt bilsyk i begynnelsen, men så ga det seg, og resten av turen gikk som en drøm. Vi stoppet i Ålborg slik at han skulle få tisse litt. Han er kjempe flink til å gå i bånd. Nero og Cæsar har vært en drøm med han nå når vi kom hjem. Nero gikk å hentet leker til han så snart Nero hadde fått roet seg litt ned. Han ble så utrolig glad:) Nå løper de rundt i stuen og har det veldig GØY!!! hehe...de er bare helt fantastisk søte:) Cæsar lot Brutus få smake litt på maten sin når han stod å spiste:) og Nero har latt Brutus få ligge i sengen sin:) Vi er utrolig heldige som har 3 slike fantastiske hunder!!!Jeg legger ut bilder imorgen regner jeg med:) Nå skal vi bare kose oss og slappe av:)

13.2 Nå er vente tiden over. Nå er det ikke mange timer til vi reiser:) Det skal bli utrolig kjekt å treffe Birgit og Erik, samt alle voffsene, og ikke minst Brutus da:)

12.2 2 dager igjen:)

11.2 3 dager igjen:) Idag har jeg lagt ut en link til Molly - Nero sin lillesøster:) Hun er bare helt herlig:) Nero er i storform for tiden. Han har så smått begynt å få tilbake hjernecellene sine etter purberten...hehe...og begynner å bli skikkelig flink når far trener med han. Akkurat nå ligger han under bordet her som jeg sitter og varmer føttene til mor:) En skikkelig god gutt.

10.2 Nå er det 4 dager igjen:) Vi gleder oss som en liten unge på julaften:)) Idag skal Brutus behandles for echinoccose. Revebendelorm vil vi slett ikke ha på den lille. Så nå har jeg bestilt time til veterinær når vi kommer hjem, for å få påfyll av behandlingen. Blir kjekt å vise han frem for veterinæren vår, Alfred Hove, han er bare helt fantastisk flink. Vi har fått nye bilder av gull gutten. Du finner dem på Brutus sitt fotoalbum:)

6.2 Idag har Brutus, 7 uker gammel, blitt øyenlyst. min.crd. så vi er fornøyd med resultatet:) lagt ut nytt bilde av Brutus med søskene sine. De er blitt store og flotte alle sammen:)

6.2 Idag er det 8 dager til vi reiser til Danmark for å hente den lille prinsen vår:) Vi gleder oss til guttene skal få en lillebror. Nero lever fortsatt i uvitenhet:) Når han får "tulle faktene" sine så tenker vi bare på at snart så har han noen å løpe, leke og kose seg med:) Vi er spent på hvordan han kommer til å ta å måtte dele oppmerksomheten til mor og far med noen andre:) Men det går helt sikkert kjempe fint. Han er flink med valper og er en skikkelig god gutt:) Cæsar har vært fantastisk flink med Nero, så vi satser på at Nero har lært noe av han og at Cæsar ikke går til streik når den lille kommer i hus:))))

3.2 Idag har vi fått import tillatelsen på Brutus:) Stor takk til mattilsynet i Sandnes for en effektiv og "smertefri" behandling av saken. Brutus har vært å fått sin første vaksine idag. Han var flink gutt i bilen:) Han var den eneste av valpene som ikke "skrek" på rettferdighet:) Godt det når vi skal kjøre langt med han.

31.1Tiden går bare ikke fort nok nå:) Idag er det 14 dager igjen til vi reiser til Danmark:) Vi har fått noen nye flotte bilder av Brutus idag. Tusen takk Birgit og Erik:) Lagt ut bildene på Brutus sitt album

29.1Nå nærmer det seg henting av Brutus med stormskritt:) 16 dager igjen:) Vi gleder oss noe innmari:) Det skal bli kjempe kjekt å treffe Birgit og Erik ved Bijanti collies. Har lagt ut et nytt bilde av gullklumpen

27.1 I dag har Brutus vært ute for første gang:) Det var spennende. Har lagt ut noen nye bilder av Brutus i albumet hans:) Han er en skikkelig god klump:)

20.1 I dag har jeg lagt ut nye bilder av Brutus i fotoalbummet hans. Han er nå 1 måned gammel og 2,5 kg. Stor fin gutt:)

18.1 Lagt ut nye fotoalbum til guttene.

12.1 Lagt ut nye bilder av Brutus:)

11.1 Idag har Trine ordnet litt på logoen:) Slik at Cæsar ser litt mer ut som seg selv:)

10.1 Trinemoren har laget logo til guttene:) Kjempe flink!! Har lagt ut nye bilder av Brutus.

9.1 Nå begynner ting så smått å falle på plass. Idag har vi blant annet lagt ut utstillingsresultat for Nero. Jeg har også laget nye stamtavler for Cæsar, Nero og Brutus..

8.1 Da var gjesteboken på plass også:) Nå har vi fått lagt ut bilder på Nero og Cæsar sine sider.

7.1 Idag har vi lagt ut stamtavlene på guttene våre. Vi har satt inn bilder på de forfedrene vi fant.

6.1. Idag har vi lagt ut hjemmesiden vår. Den er langt fra ferdig, men vi er iallefall igang:)

 


 
 

å