Vario's Cæsar

 

 

 
 
 
Bilder av Cæsar 11 år

Cæsar: født 24.2.98

 

 


 
 

 
   

 

 

Jeg, Lise, har hatt Collie i 11 år. Jeg hadde egentlig tenkt meg en annen type hund, men reiste for å se på disse små. Cæsar valgte meg. Han var da 10 uker og fulgte med meg over alt da jeg var på besøk hos oppdretteren, også tilbake til bilen. Han kavet på og ville inn i bilen, og siden har han vært min.

Cæsar har stort sett vært frisk og rask hele tiden. Han har i perioder ikke vært så veldig interessert i mat, men de siste årene har det blitt mye bedre. Han har hatt 1 ørebetennelse og har hatt akutt våteksem endel ganger.

Han har endel allergier, men det ble mye bedre etter at veterinæren foreslo å klippe ned all pelsen hans for 4 år siden. Etter det har han ikke hatt noe problem med kløe i huden. Han har nå fått en liten forkalkning i høyre hofte, men han går på medisin og er mye bedre nå.

Cæsar er en kjempe flott og tenkende hund. Enormt lettlært.

Han elsker å svømme og stupe. Når han var yngre var han enormt flink til å hoppe. Han er lynrask i bevegelsene enda, når det dreier seg om å f.eks. å fange en ball i luften. Han elsker å leke med baller og pinner, og drakamp er kjempeartig:) Ellers så er han nå litt pensjonist:) og gjør ting i sitt tempo:)

Cæsar er en av de eldste hundene der vi går tur, og hans fantastiske gemytt gjør at de andre har stor respekt for han. Cæsar har aldri yppet til slossing, men han har forsvart seg hvis det har vært nødvendig.

Han har alltid vært veldig interessert og glad i valper. De har fått lov til å henge fast i pelsen og halen hans. Han har oppdratt dem han har blitt godt kjent med. Pga hans fantastiske gemytt bestemte vi oss ifjor for å skaffe oss en tricolor til, som vi håpet at Cæsar skulle prege. I juli i 2007 ble Cæsar 'pappa' til en hannvalp. TellMe's Black Nero. Cæsar har vært helt fantasisk med valpen. Han har vasket og stelt han. Passet på og lært han opp. Latt han få spise av maten hans osv. Han har ikke vært sjalu i det hele tatt. Før Nero ble helt husren, kom Cæsar og hentet oss hvis han måtte ut. Han lærte han å gå i trapper osv. Han har hatt en tålmodighet med Nero som er helt unik. Det er nesten slik at vi ble irritert fordi han ikke satte han mer på plass.

Cæsar er og har alltid vært en skikkelig kosegutt. Han lager en dyp koselyd - en dyp 'mmmm'...det er helt fantastisk å høre på:) Han leser familien sin godt. Han merker med en gang hvis det er noen som er i dårlig humør, er syke osv. Han trøster og passer på. Kommer gjerne å legger hodet i fanget til den som er syk eller legger seg nedenfor stolen, sofaen eller sengen til den som er syk. Han er også fantasisk flink med barn.

Cæsar har alltid imitert menneskene rundt seg. Han sitter blant annet i sofaen med forpotene på gulvet:)) slik som vi gjør:))

Cæsar er en stor hund av Amerikansk avstamming. Han er 67 cm høy. Han har en flott beinbygning og en fantastisk pels, som han ikke alltid har likt å måtte børste.  I fjor klippet vi all pelsen hans ned for sommeren, da han tåler varmen dårlig nå som han er blitt gammel. Det syntes han var helt fantastisk godt. Han storkoste seg med den korte pelsen:)

Cæsar ble i februar 09 "pappa" til enda en tricolor collie hann. Brutus - Bijantis Classic Night. Cæsar har vært litt "hardere" med Brutus. Cæsar har nok lært at å la en valp slippe unna med så MYE som Nero gjorde, kanskje ikke var så lurt...hehe...Men han er snill og god med Brutus også. Han finner seg ikke i hvis Nero tar litt for hardt i Brutus. Da blir han skikkelig sint. Han mener nok at Nero skal vite at Brutus fortsatt har "valpe lisens". Han er en skikkelig godgutt, Cæsar. Jeg skulle ønske at jeg kunne fått en dag med han hvor jeg kunne forstå alt han tenkte. For at det er en tenkende hund, det er det ikke tvil om.

Det er mamma sin god gutt:)